loading...

Hogyan lehet leküzdeni a koronavírus okozta álmatlanságot.

4 minutes, 23 seconds Read

Lehetséges, hogy az első néhány esetben, amikor koronavírus-járvány során problémái vannak az alvással, azt gondolhatja, hogy ezek aktivitáshiány miatt következnek be. Azt is észreveszi, hogy ugyanez történik sok barátjával. Kiderült, hogy a koronavírus-szorongás kezelésének problémája valószínűleg nagy szerepet játszik a hirtelen álmatlanságban.
Egyre több embert látnak, aggódnak, egyre többen szoronganak … és több az álmatlanság. Természetesen az, ha nincs elég ágyban töltött ideje, a szorongást is táplálja, ördögi kört hozva létre. Stresszes vagy, vírus végett nem tudsz aludni, ami még jobban megterhel. Ma estére adunk tanácsot a ciklus megtörésére.
Ne dolgozzon az ágyban.
Tudjuk, tudjuk … amikor otthon dolgozik, ágya asztallá válik. És talán egy ebédlőasztal és egy kanapé is. Elmúlt a munkanap. Nincs több határ, ezért az emberek késő este dolgoznak, és nagyon későn maradnak fent. De most minden eddiginél fontosabb, hogy szigorúan betartsa, mit csinál a lepedők között.
Ha ágyban dolgozol, a hálószobádat kezdi társítani a nap stresszel. A matracot csak alváshoz és simogatáshoz használja – hirtelen sokkal pihentetőbbé válik.

Edzés
Az edzőteremben végzett edzések megszakítása nem hoz semmi jót alvásunknak. 30 perc mérsékelt aerob testmozgás segít jobban aludni aznap este. Séta, kocogás vagy egy nagy intenzitású HIIT edzés a nappali padlóján eléggé felgyorsítja a pulzusát ahhoz, hogy változtatni tudjon. És szerencsére a You Tube jelenleg tele van ingyenes edzésekkel.
Kerülje az alkoholfekvést lefekvés előtt.
Igyon egy pohár bort vacsorához, de desszert után hagyja abba. Az alkohol sok tanulmány szerint megzavarja a test alvásszabályozó képességét. Úgy tűnhet, hogy néhány ital segít elaludni, de általában rontja az alvás minőségét, így fáradtnak ébred.
Ezenkívül az alkohol vizelethajtó, ami megnöveli a WC-re való gyakori igényt, és reggel hamarabb felébred.
Próbáljon ki egy relaxációs alkalmazást.
Néha azt tapasztalja, hogy még kimerültség esetén is, amint lekapcsolja a lámpát, az elméje versenyezni kezd. Ha ez ismerősnek hangzik, próbáljon meg hallgatni alvásmeditációt pihentetés közben. Kipróbálhatja a Chris Hemsworth Center alkalmazást, de millió további ingyenes alkalmazás- és videólehetőség található a YouTube-on. Keressen egy speciális tudatosság-meditációt, amely bizonyítottan javítja az alvás minőségét. A gyakorlat növeli a melatonin – a hormon álmosságát.
Korlátozza az idejét a képernyők előtt.
Tegye félre mindent, ami közvetlenül a szemében ragyog 30-60 percig a kívánt lefekvés előtt. Ide tartozik telefonja, táblagépe, tévéje és laptopja. Testének gyenge fényre van szüksége a melatonin felszabadításához. Ha nem tudja befejezni a munkamenetet a FaceTime-en vagy az Instagram-on, legalább tompítsa el a képernyőt, amennyire csak lehetséges, és tartsa távol az arcától.

Kerülje a híreket.
Ha nem hajlandó megszüntetni a képernyőket, legalább búcsút vegyen a hírektől – főleg lefekvés előtt. Igen, fontos, hogy tájékozódjunk a világban zajló eseményekről. De ha a koronavírus híreihez tartasz, mielőtt lefekszel, akkor aggódhatsz. Az eredmény? Egész éjjel pörögni az ágyban.
Kísérletezzen azzal, hogy adott időt szánjon magára a hírek számára. Vágja le a híreket néhány órával lefekvés előtt, hogy kitisztuljon a feje és süllyedjen a stressz szintje. Elképesztő, milyen kevés hiányzik ez a rövid óra.
Beszélni valakivel.
Óriási kapcsolat van a mentális egészség és az alvás között. Az emberek elszigeteltnek és egyedülállónak érzik magukat, és lehet, hogy mentális egészségük nem megy jól, és az álmatlanság ennek a tünete. Fontos, hogy ránézzünk, és őszinték legyünk önmagunkhoz, és azt mondjuk: „Lehet, hogy nem vagyok olyan jó, mint gondolom.” A szorongás jelenthet jelentést – lehet, hogy észre sem veszi, hogy ez táplálja álmatlanságát. .
Ha ezek a tippek nem segítenek megoldani alvási problémáit, vagy ha az álmatlanság korábban előfordult és egyre súlyosbodik, javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz. Alvása fontos az általános egészségi állapot és a mentális egészség szempontjából, ezért a karantén alatt elengedhetetlen a kiváló állapot megőrzése.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X