loading...

MEGOLDÁS A HÁTFÁJÁSRA, AVAGY HOGYAN VÁLASZD KI A MEGFELELŐ MATRACOT.

1 minute, 58 seconds Read

A GERINC POZÍCIÓJA MINDIG LEGYEN EGYENES

A gerinced megfelelő helyzete nagyban járul hozzá a derékfájás kiküszöböléséhez. Akkor választottad ki a jó matracot, ha a gerinced egyenesen helyezkedik el akkor is, amikor oldalt fekszel. Hozd el egy barátodat vagy családtagodat az üzletbe, és kérd meg, hogy ellenőrizze le a gerinced pozícióját oldaltfekvésnél, hiszen ha ez nem megfelelő, akkor egy másik matracot érdemes választanod.  

Ha kétséged támad, ne habozz segítséget kérni a személyzet valamelyik tagjától! 

A MEGFELELŐ KEMÉNYSÉGŰ MATRACOT VÁLASZD 

Az izmok és az izületek túl nagy nyomásnak vannak kitéve, ha a nem megfelelő keménységű matracot választod ki. Ez a probléma a túl puha matrac esetében jelenhet meg, de egyaránt a túl kemény matrac sem lesz a hátadra jó hatással.

A gerinced megfelelő alátámasztása nagyon lényeges szempont, viszont ez tényleg csak saját tapasztalataid során tudod kikísérletezni. Ha reggelenként kevesebb hátfájást tapasztalsz, akkor jó úton jársz. 

Egy másik egyszerű tesztelése a matracnak – amit akár az üzletben is elvégezhetsz – az az egyszerű háton fekvés. Kérd meg kísérőpartneredet, hogy csúsztassa be a kezét a hátad alsó részére, a derekad környékére. Ha ezt könnyen meg tudja tenni, akkor az ágy túl kemény. Viszont ez fordított esetben is igaz: ha túl nehezen sikerül begyúrnia a kezét a hátad alá, az ágy túl puha. Akkor megfelelő a keménysége a matracnak, ha körülbelül azonos szintű nyomás éri a kezet a matrac és a hát oldaláról is. 

Alapjáraton a testsúlyod és a tested formája határozza meg, hogy pontosan milyen szilárdságú matracra van szükséged. A leegyszerűsített szabály az, hogy minél nehezebb vagy, annál feszesebbnek kell lennie a matracnak is annak érdekében, hogy a megfelelő alátámasztást biztosítsa. 

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X