loading...

Milyen matracot vegyek a kényelmes fekvésért és alvásért?

3 minutes, 2 seconds Read

 

Fontos, hogy milyen matracot vegyek?

 

Az ágyad matraca egy igen fontos része a minőségi alvásnak és ezzel együtt az egészégednek is. Ha esetleg az utóbbi időben nem alszol jól és nem ébredsz kipihenten, akkor lehet hogy itt az ideje egy új matrac vásárlásának.
  
De felmerülhet benned a kérdés hogy Milyen matracot vegyek  és hogy „Mennyiért is vegyek?” „Vegyek rá fedőmatracot?” „Milyen huzatot vegyek?”. És még sok ilyen kérdés. Ez a rövid cikk megpróbál segíteni neked egy-két kérdés megválaszolásával. 

Mennyi idős a matracod?

Amennyiben „csak” 1-2 éves, de nincs elhasználódva és/vagy sérülés mentes, akkor lehet, hogy „csak” a keménységgel van baj. Ebben az esetben, ha kétoldalas (más-más keménység oldalanként) akkor a megfordítást, más esetben egy fedőmatrac vásárlását szoktuk javasolni. Ez segít újra hangolni a matracod (legfőképpen a keménység érzését) és tisztán is tartja a befektetésed az egészségedbe. Hiszen mint a neve is mondja fedőmatracként védi azt, ami alatta terül el.
Amennyiben viszont 4-5 évnél idősebb és/vagy elhasználódott, vagy hibás – akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy új matrac vásárlásán. Ilyenkor jönnek a kérdések, a milyen, hogyan, honnan, és mennyiért.

Elsőként a milyen matracot a kérdés.

Erre most nem térnénk ki nagyon részletesen, mivel 20-30 oldalnyit lehetne írni a technológiákról, a magokról, a szellőzés minőségéről, a zónázottságról stb. Inkább azt javasoljuk figyeld meg, hogy milyen pozícióban alszol, milyen hőmérsékletű szobában teszed ezt és, hogy vannak-e betegségeid (derék, hát, csontok, ízületek) amik befolyásolhatják a választásodat. Ezek tudatában érdemes körbe nézned a fedő, memóriahabos, hibrid, ortopéd és a rugós matracaink kínálatában is. Ezen belül két fontos tényezőt érdemes átgondolnod. Méghozzá, hogy kétoldalas vagy egyoldalas legyen a matracod? Illetve franciaágy esetén, egy nagy vagy két kisebb a jobb neked/nektek? De ha ez egyszerre soknak tűnik, akkor ezért vannak az eladóink, akik szívesen segítenek neked a megfelelő választásban, illetve további leírásaink is hatékony segítséget tudnak neked nyújtani. Kérdezz tőlünk, és olvass tovább bátran. A mi webáruházunkban nem csak egy-két cikk szól a matracok világában felmerülő kérdésekről és válaszokról, mivel cikkeinkkel igyekszünk neked is, és minden vásárlónknak megfelelő terméktámogatást adni, hogy a legjobb élményt nyújthassuk a vásárlás során.

Majd jön a „Mennyiért is vegyek”?

Hát erre a kérdésre, ha megtalálod a neked megfelelő fajtát, akkor már majdnem teljesen válaszoltál is. De elgondolkodtató lehet hogy ha nem egy kimondottan olcsó matracban gondolkodsz, akkor több mint biztos hogy jobb anyagminőséget és drágább, összetettebb gyártástechnológiát kapsz a pénzedért. Mindez igaz az ágymatracra, a fedőrétegre és a huzatra is.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X