loading...

Használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Kérjük önöket, hogy figyelmesen olvassák el a használati útmutatót, mert csak annak betartásával tudjuk garantálni a hosszú, tökéletes minőséget!

Köszönjük, hogy a termékünket választotta. Néhány jó tanácsot adunk a termék kicsomagolásával, használatával, és ápolásával kapcsolatban.

A csomagolás a termék védelmét szolgálja a szállításkor és a rakodáskor előforduló fokozott igénybevétel esetén.

Ne használjon éles tárgyat a kicsomagoláskor, a csomagoló anyagot úgy távolítsa el, hogy a termék ne sérülhessen meg.

A vákuumban levő tekercselt matracok /fedőmatracok/ esetén kicsomagolásuk után vízszintes helyzetben kell tartani őket 48 óráig, mielőtt használatba vennék.A vákuumban levő tekercselt rugós matracok esetén kicsomagolásuk után vízszintes helyzetben kell tartani őket 72 óráig, mielőtt használatba vennék.

A termék szabálytalan alakvisszanyeréséből adódó reklamációk a vásárlás napjától számítva 3 napon belül fogadhatók el. A terméket a vásárlás napjától számítva 3 napon belül ki kell csomagolni, mert ez után a határidő után nem fogadhatóak el panaszok hibás teljesítés címén.

A méret és típust jelző szalagot, címkét ne távolítsa el, mert a matrac varrásának vagy a textíliának rongálódásához vezethet.

Az esetlegesen előforduló jótállási és szavatossági igények érvényesítése céljából a vásárfást igazoló bizonylatot /számlát, blokkot/ őrizze meg , mert a szavatossági igény érvényesítésének feltétele a vásárlás időpontjának egyértelmű igazolása.

Óvja a terméket a tartós párától, nedvességtől, erős savaktól, lúgoktól, napfénytől!

Az ágybetét soha ne lógjon túl az ágykereten. A matrac hasonlóan bármely más termékhez, (ruházat, bútor függöny] idővel használódik, kopik, nyúlik, változik, színeződik, ez természetes dolog. Az ilyen jellegű, elhasználódásból eredő dolgokra a garancia nem vonatkozik. A terméket a fűtőtestektől olyan távolságra helyezzük, hogy annak hőmérséklete ne haladja meg a helyiség hőmérsékletét.

Amennyiben ez nem lehetséges, célszerű a fűtőtest és a matrac közé helyezni valamilyen szigetelőanyagot.

A lekerekítetlen, éles ágyrács-szélek a szövet károsodását okozza, kerülje az ilyen ágyrács használatát, vagy tegyen valamit az ágyrács és a matrac közé. Például vastagabb takarót.

TILOS az ágybetét rugózását túlterhelni, nem fekvőalkalmatosság módjára használni (például az ágybetéten állni, ugrálni. tornázni ülőalkalmatosságként használni), hiszen károsodhat az ilyen súly, vagy nyomáskoncentráció hatására.

Az ágybetétet vízszintes, sík, merev felületre helyezze,ágykeretben.

A nem ágyon, pl. padlón, vagy rugós heverőn) elhelyezett matracra nem érvényes a jótállás. Az ágybetét legjobban merev síkfelületre helyezve fejti ki különleges tulajdonságait.

Rugós matracok esetén a rugós ágyrács használatakor az ágybetét nem tudja kifejteni kedvező tulajdonságait. sőt idő előtti tönkremenetelét okozhatja.

A matracot úgy kell elhelyezni, hogy a szobában kellő hely legyen a megközelítéséhez, kétszemélyes matrac esetén az ágy mindkét oldalán 50-50 cm. Ha ennél kisebb a távolság, az a matrac tönkremenetelét okozhatja. Ügyeljen arra, hogy az ágykerete az ágybetétnek megfelelő méretű legyen! Termékeink méreteinél a tűrés +-2 cm.

A matracokat 2 hetente forgatni kell az egyenletes terhelés érdekében. Az ágybetét szellőzését a használat során feltétlenül biztosítani szükséges, ezért javasoljuk, hogy az ágybetétet ráccsal, vagy ágydeszkára helyezve használja, melynél a deszkák közötti távolság 6 cm-ig (táskarugós matracnál 4 cm-ig] terjedhet, ezáltal biztosítjuk a matrac megfelelő szellőzését, és a rugótestek alátámasztását.

Amennyiben az üzletben nem megfelelő ágyrácsot kapott, (rugós ágyrácsot, vagy nem megfelelő elosztású merev ágyrácsot) sűrítse vagy cserélje az ágyrácsot, úgy, hogy az az előírásnak megfelelő legyen.

A termékeket zárt helyiségekben és normális éghajlati körülmények mellett történő használatra szánták, nem párás nedves helyiségekre. Javasoljuk a helyiséget hetente egyszer levegőztetni és tiszta levegőre kitenni a matracot, textiliával történő befedés nélkül. Ilyen módon a penész kifejlődése és a páratartalom koncentrációja megelőzhető. Kerülje, hogy a matrac folyadéknak vagy nedvességnek legyen kitéve. Nem javasoljuk a szövet nedves tisztítását és vasalását, ha nincs egyéb használati utasítás.

A termék minőségének megőrzéséhez ajánljuk a matracvédő és lepedő használatát.

Ha a matrac szélessége nagyobb 110 cm-nél, legalább 5 támaszpontnak kell lennie.

A matrac gyártásával összefüggő szagok érezhetőek lehetnek néhány napig a matrac kicsomagolása után, melyek egyáltalán nem mérgezők és azonnal eltűnnek, miután a matrac használatra kerül. Hagyja a matracot /fedőmatracot, ágykeretet/ szellőzni néhány órára mielőtt letakarja lepedővel. A matrac fogantyúinak rendeltetése az hogy hozzásegítse önt a matrac megfordításához, azok nem szolgálhatnak a matrac szállítására.

A termékek nem tűzállók, tehát ne használjon gyúlékony anyagokat fölöttük vagy közelében.

Az ügyfél igénye esetében a forgalmazó cég fenntartja magának a jogot a matrac /fedőmatrac, ágykeret/ szakértői felülvizsgálatára, az igény és a termék szabályos üzemeltetésének megállapítása céljából .A matrac /fedőmatrac, ágykeret/ kényelmét, egészét és rendeltetését nem befolyásoló gyártási hibákról (görbe vagy hiányzó varrat, esetleges foltok és egyéb rendellenességek) panasz formájában értesíteni kell a gyártó céget a termék megvásárlása napjától számított 3 napon belül, de ezek nem garanciális események.

Karbantartási utasítás:

 • Javasoljuk, hogy rendszeresen 180 fokra fordítsa el a matracokat /fedőmatracokat/ a minőségi jellemzők hosszabb ideig történő megőrzése céljából.
 • A kétoldalas matracot /fedőmatracot/ nemcsak 180 fokra kell elfordítani, hanem forgatni kell, és mindkét oldalát kell használni.
 • Ahhoz hogy megőrizze a matracot /fedőmatracot/, védje matracvédővel, lepedővel vagy takaróval, a károsodás vagy szennyeződés megelőzése céljából.
 • Rendszeresen szellőztesse a matracot /fedőmatracot/.
 • A matracot /fedőmatracot/ száraz vagy enyhén nedves ronggyal kell tisztítani. ne használjon tisztítószert!
 • Ne csavarja fel a matracot /fedőmatracot/ és ne hajlítsa meg 20 foknál nagyobb szögben, mert az károsíthatja a magját.
 • A matrac /fedőmatrac/ csak vízszintes helyzetben tárolható.
 • Ne használjon vegyi tisztítószert vagy oldószert.
 • Tartózkodjon a matrac szélén történő hosszú ideig tartó üléstől, mert ez egyenetlenül terheli meg a matractörzset.
 • Ne használjon polietilén/poliészter vagy egyéb, 100 % műanyagból gyártott lepedőt és takarót.
 • A matracot /fedőmatracot/ szellőztetni kell!
 • Ne dohányozzon az ágyban és ne hagyjon a közelében nyílt lángot.
 • A garancia a termék szabályos használata esetén és pénztári nyugtával és garancialevéllel érvényes. A kitöltetlen rovatok érvénytelenítik a garanciát.
 • Ha kétszemélyes a matrac, a hosszanti irányban középső támasznak is KELL lennie!

A rendeltetésszerű használat mellett a termék könnyen kezelhető és tartós lesz.

Bízunk abban hogy tájékoztatónkkal segíthettünk Önnek. A termék használatához sok örömöt, jó egészséget kívánunk.

X